Ştiri care mi-au dat fengşuiul peste cap

Ştire la început de an: ”veste tristă pentru fumători”, zice o tanti de la televizor. Zic, să vezi că scot ăştia fumatul în afara legii. Mă şi vedeam în pijamale cu dungi şi nu sunt prea sigură că mă avantajează modelul. Până la urmă am scăpat de cele două condamnări, una pentru activitate ilegală şi una pentru vătămare corporală gravă, dacă nu cumva chiar crimă, că io când intru în sevraj nu sunt prea zdravănă la cap, nu că în rest aş fi.

Cutremurătoarea veste, senzaţionala, incredibila şi alte epitele oteviste era că… n-o să vă vină să credeţi, o să ziceţi că inventez, dar pe cuvântul meu că aşa e… deci vestea e că… staţi jos şi luaţi un diazepam, chemaţi salvarea preventiv şi, pentru orice eventualitate, scrieţi-vă testamentul, că-i o veste care o să vă provoace traume grave: se scumpesc ţigările! Cu 50 de bani!

Zicea tanti că un pufăitor care bagă douăj’de cuie în sicriu zilnic va plăti lunar cu 14 lei în plus pe lună decât anul trecut. După cum vă ziceam, cutremurător. Că după ce arzi ca prostul – sau ca proasta, în cazul meu – 500 de lei pe lună, te mai împiedici de nişte mărunţiş. O veste şocantă ar fi sunat aşa: ”De azi înainte nu se mai scumpesc ţigările, ba chiar le scade preţul şi-n sâmbetele morţilor o să le dăm de pomană.” Asta chiar ar fi fost mare chestie. Dar cine ştie, poate de 1 aprilie…

Ştirea numărul doi, la fel de anbălivăbăl ca şi prima, o chestie pe care n-aş fi observat-o dacă nu s-ar fi milostivit tanti de la ştiri să-mi atragă atenţia asupra ei, e că tot mai multe femei, pardon, tot mai multe românce amână cât pot să facă bebeluşi, iar când se trezesc că ar vrea dă boleşniţa-n ele şi nu mai reuşesc să se împuiască. A, vorbim de femei de 30-35 de ani, nu de cucoane aflate-n buza menopauzei.

Am avut aşa un flash cu mama, care-mi zicea că spanioloaicele nici nu se gândesc să se reproducă până la 30-35 de ani, că aşteaptă să-şi facă un rost în viaţă, nu să se victimizeze în faţa puştiului că s-a sacrificat pentru el. Numai la noi eşti babă la 30 şi cu un picior în groapă la 35, şi dacă n-ai cel puţin una bucată moştenitor eşti degeaba pe planetă.

Ce n-a zis tanti de la ştiri e că multe cupluri au o relaţie la distanţă, că unul lucrează în ţară şi altul în dracu-n-praznic-country şi că, oricât cybersex aţi face, tehnologia n-a avansat atât de mult încât să rămâi gravidă online. N-a zis că viaţa e grea şi că mulţi abia se menţin pe linia de plutire, n-ar putea creşte nici măcar o pisică, darămite un copil. Nu şi-a pus problema că, la ritmul în care se închid spitalele şi la viteza cu care se dărâmă şcolile, să aduci pe lume un copil e mai riscant decât ruleta rusească. După care mai prezintă un caz de bebeluş mort în maternitate ”din cauza condiţiilor precare” şi-un caz de şcoală care s-a dărâmat pe elevi.

Până una alta, sunt o babă care amână să contribuie la creşterea demografică şi preferă să dea banii pe ţigări decât pe scutece. Adică un caz pierdut pentru societate, ce să mai vorbim…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s