Scrisul de mână are şi avantaje

Nu credeam că voi spune în viaţa mea aşa ceva (decât, poate, la beţie sau agonizând pe patul morţii), dar scrisul de mână are şi avantaje. Chiar şi unul ca al meu, care pare executat cu piciorul stâng. Şi picioru-n ghips.

E dovedit ştiinţific că scrisul de picior, pardon, de mână (mă rog, în cazul meu e cam acelaşi lucru) face bine la creieraş. Cică activează nu ştiu ce pe acolo şi stimulează memoria, nu că memoria mea ar mai trebui stimulată. În plus…

Nu mai trebuie să dau save.

Picture this: transcriu bunătate de text din telefon, o scenă atât de fierbinte încât ies aburi din tastatură, şi deodată – bum. Cădere de tensiune, pană de curent sau mai ştiu eu ce. Pierd tot textul, aşa că mă apuc să rescriu scena, dacă îmi mai amintesc ce am scris.

Acum mă doare-n pix. Ce scriu în caiet, se salvează automat.

E fontul cam naşpa, dar e personal.

Pe fontul ăsta am licenţă. Că-i al meu. De fapt, la cum scriu, am chiar mai multe fonturi, că-mi place să diversific. Să poftească cineva să dea copy paste din caiet, dacă-i şmecher!

Sunt mai atentă la ce scriu.

Pentru că la caiete nu există backspace, iar delete-ul e inestetic, trebuie să fiu mai atentă ce scriu. Mai multă concentrare, mai mulţi neuroni puşi la treabă. Nu ca la calculator, unde pot scrie orice aberaţie, că doar o pot edita oricând.

Noroc că scriu urât.

Dacă vreau să nu citească nimeni ce am scris, e de ajuns să scriu repede. Niciun om zdravăn la cap n-ar avea răbdare să-mi descifreze mie hieroglifele. Nici măcar eu n-am răbdare, dar eu nu fac parte din categoria celor zdraveni la cap.

Ca să nu mai spun că în felul ăsta îmi mai amintesc şi eu de începuturi şi-mi creşte inima când mă gândesc că tâmpeniile pe care le scriu acum sunt mai mişto decât tâmpeniile pe care le scriam atunci. În fond, atunci scriam nişte aiureli de poezii, acum scriu o aiureală de roman.

E drept că există şi nişte dezavantaje, dar mi-e greu să gândesc negativ când ţin stilou-n mână şi ideile curg – chestie care nu prea se întâmplă când scriu la calculator. Deh, e cam greu să te concentrezi când calculatorul are internet, muzică, divertisment, poze şi alte chestii care distrag atenţia. În faţa caietului n-are ce să mă distragă. În plus, nu mă mai întrerupe enervantul ăla de autocorrect, făcând pe deşteptul. Când scriu de mână, eu sunt singura care poate face pe deşteapta 😀

Un gând despre „Scrisul de mână are şi avantaje”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s